Recept na karamelizované párky ve slanině
Hledáte skvělou a chuťově neotřelou večeři? Vyzkoušejte recept na karamelizované párky ve slaninovém župánku. Milovníci masa a uzenin to zaručeně ocení! Příprava je sice časově náročnější, ale výsledek stojí za to!
Příběh receptu
Přítel miluje maso v jakékoliv podobě. Chtěla jsem vyzkoušet něco nového, co bude chutnat jemu i mně. V tu dobu jsme měli doba opravdu velkou zásobu párků a už jsem nevěděla, na jaký způsob je udělat. Pak mě inspirovala sladká americká snídaně – kombinace vajíček, slaniny a javorového sirupu.
Doma jsme měli slaninu, párečky a abychom do receptu dostali i sladké, použila jsem třtinový cukr. Výsledek ohromil nejenom mě, ale hlavně mého přítele, který podobnou večeři vyžaduje častěji. Takže jdeme na to!
Karamelizované párky ve slanině
Ingredience
- 400 g mini párečky
- 250 g slanina
- 200 g třtinový cukr, (nebo moučkový cukr)
Kuchyňské vybavení (může se hodit)
Jak na to
- Nejdříve jsem si připravila párky a slaninu. Neměla jsem mini párečky, tak jsem klasický slabý párek rozkrojila na tři stejné dílky. Slaninu jsem rozkrojila vejpůl a připravila jsem si talíř s cukrem. Můžete použít třtinový nebo klasický světlý cukr. Já zkoušela obě varianty, ale nafocenou mám pouze první s moučkovým cukrem. Nicméně obě varianty chutnají stejně, ale třtinový cukr vám udělá tmavší karamel.
- Každý dílek párku jsem poté zabalila do jedné vrstvy slaniny a propíchla jsem ho párátkem, aby slanina pěkně držela na párečku. Dávejte pouze jednu vrstvu slaniny, protože jinak není slaninka křupavá, což je škoda. Takto připravený páreček ve slaninovém župánku jsem každý zvlášť obalila v cukru.
- Hotové kousky jsem dala na připravený alobal na pekáč. Opravdu doporučuji použít alobal, protože karamel jde opravdu hodně špatně vyčistit. Párečky jsem pekla v horkovzdušné troubě předehřáté na 170° C přibližně 20 minut. Poté jsem párečky otočila a pekla jsem na stejnou teplotu dalších 20 minut.
- Karamelizované párky ve slaninovém župánku jíme ještě teplé a jako přílohu můžeme použít svěží salátek, pečivo nebo nějaký dip.
Nutriční hodnoty
Recept na karamelizované párky ve slaninovém župánku
obtížnost: snadné • počet porcí: 3 • doba přípravy: 55 minut
Ingredience
- 400 g mini párečků
- 250 g slaniny
- 200 g třtinového cukru nebo moučkového cukru
- dřevěná párátka
- alobal
Postup
Nejdříve jsem si připravila párky a slaninu. Neměla jsem mini párečky, tak jsem klasický slabý párek rozkrojila na tři stejné dílky. Slaninu jsem rozkrojila vejpůl a připravila jsem si talíř s cukrem. Můžete použít třtinový nebo klasický světlý cukr. Já zkoušela obě varianty, ale nafocenou mám pouze první s moučkovým cukrem. Nicméně obě varianty chutnají stejně, ale třtinový cukr vám udělá tmavší karamel.
Každý dílek párku jsem poté zabalila do jedné vrstvy slaniny a propíchla jsem ho párátkem, aby slanina pěkně držela na párečku. Dávejte pouze jednu vrstvu slaniny, protože jinak není slaninka křupavá, což je škoda. Takto připravený páreček ve slaninovém župánku jsem každý zvlášť obalila v cukru.
Hotové kousky jsem dala na připravený alobal na pekáč. Opravdu doporučuji použít alobal, protože karamel jde opravdu hodně špatně vyčistit. Párečky jsem pekla v horkovzdušné troubě předehřáté na 170° C přibližně 20 minut. Poté jsem párečky otočila a pekla jsem na stejnou teplotu dalších 20 minut.
Karamelizované párky ve slaninovém župánku jíme ještě teplé a jako přílohu můžeme použít svěží salátek, pečivo nebo nějaký dip.
Vyzkoušejte i další recepty z mého blogu – například Recept na šťavnatá pečená žebra v Coca-cole bez marinování nebo Recept na pečená kuřecí stehna s bramborem.
Chcete si tento recept vytisknout? Připravila jsem pro vás i zkrácenou verzi pro tisk nebo sdílení.
Komentáře