Recept na skořicové kaki pyré hotové za 5 minut
Skořicové kaki pyré se vám bude hodit do mnoha pokrmů. Vyzkoušejte tento rychlý a jednoduchý recept a připravte si základ pro dezerty i snídaně. Tady je recept!
Kaki, kaki, kaki….výživné ovoce, které si můžete koupit i u nás. Jak jej zpracovat na další dny? Dnes jsem si pro vás připravila recept na skořicové kaki pyré hotové za 5 minut. Přidat jej můžete do jogurtu, k ovesným vločkám, do koláčů nebo ho jen tak sníst. Skvěle vynikne také v těstech. Dodá jim vláčnost, vůni a skvělou chuť.
Kaki je velice chutné ovoce se zářivě oranžovou barvou. Jeho chuť připomíná meloun mixovaný broskví a jeho příznivé účinky na naše zdraví jsou až neuvěřitelné. Kaki totiž odstraňuje únavu, zlepšuje kvalitu spánku, posiluje imunitu, podporuje správné trávení a má spousty dalších skvělých účinků. Já osobně recepty z kaki ovoce zbožňuji!
Příběh receptu
Já používám pyré jako základ snídaní – stačí přidat jogurt nebo ovesné vločky. Ale rozhodně můžete toto pyré použít i jako náplň domácích koblížků, buchet, dortů, štrúdlů nebo ho můžete sníst na rebela lžičkou. Když kaki pyré uzavřete do zavařovací sklenice a ozdobíte ji, může to být skvělý dárek pro milovníky ovoce.
Bohužel se dá u nás sehnat kaki ovoce pouze od zimy do jara, takže šup šup do obchodu, jestli chcete kaki letos ještě vyzkoušet!
Tip: Neznáte kaki? Přečtěte si o něm článek – Poznejte exotické Kaki ovoce. Víte, jak jíst ovoce Bohů?
Skořicové kaki pyré hotové za 5 minut
skořicové kaki pyré hotové za 5 minut
Ingredience
- 1 ks kaki
- skořice
- voda, (na podlití)
Kuchyňské vybavení (může se hodit)
Jak na to
- Nejdříve si oloupeme a nakrájíme kaki ovoce.
- Kousky hodíme do hrnce, podlijeme vodou, přidáme skořici a dusíme pod pokličkou cca 3 minuty.
- Rozmixujeme tyčovým mixérem a můžeme rovnou podávat nebo dávat do skleniček.
Poznámky
Nutriční hodnoty
Ingredience
- 1 zralé kaki ovoce
- mletá skořice podle chuti
- trocha vody na podlití
Postup přípravy skořicového kaki pyré
Nejdříve si oloupeme a nakrájíme kaki ovoce. To následně rozmixujeme tyčovým mixérem a dáme do hrnce. Kaki kousky podlijeme trochou vody, přisypeme skořici, přikryjeme pokličkou a dusíme přibližně 5 minut do úplného změknutí ovoce.
Pyré dáme do skleničky nebo rovnou jíme. Já si tímto způsobem připravuji zásoby na snídaně nebo svačiny. Vždy přidám trochu pyré do jogurtu nebo k ovesným vločkám. Kaki pyré můžete použít i jako náplň do buchet, štrúdlů nebo koláčů. Vaší fantazii se meze nekladou. A jak dlouho taková sklenice vydrží? Nemůžu říct, protože se sní do 3 dní.
Chcete si tento recept vytisknout? Připravila jsem pro vás i zkrácenou verzi pro tisk nebo sdílení.