recept na skořicové kaki pyré
| |

Recept na skořicové kaki pyré hotové za 5 minut

Skořicové kaki pyré se vám bude hodit do mnoha pokrmů. Vyzkoušejte tento rychlý a jednoduchý recept a připravte si základ pro dezerty i snídaně. Tady je recept!

Kaki, kaki, kaki….výživné ovoce, které si můžete koupit i u nás. Jak jej zpracovat na další dny? Dnes jsem si pro vás připravila recept na skořicové kaki pyré hotové za 5 minut. Přidat jej můžete do jogurtu, k ovesným vločkám, do koláčů nebo ho jen tak sníst. Skvěle vynikne také v těstech. Dodá jim vláčnost, vůni a skvělou chuť. 

Kaki je velice chutné ovoce se zářivě oranžovou barvou. Jeho chuť připomíná meloun mixovaný broskví a jeho příznivé účinky na naše zdraví jsou až neuvěřitelné. Kaki totiž odstraňuje únavu, zlepšuje kvalitu spánku, posiluje imunitu, podporuje správné trávení a má spousty dalších skvělých účinků. Já osobně recepty z kaki ovoce zbožňuji!

Příběh receptu

Já používám pyré jako základ snídaní – stačí přidat jogurt nebo ovesné vločky. Ale rozhodně můžete toto pyré použít i jako náplň domácích koblížků, buchet, dortů, štrúdlů nebo ho můžete sníst na rebela lžičkou. Když kaki pyré uzavřete do zavařovací sklenice a ozdobíte ji, může to být skvělý dárek pro milovníky ovoce.

Bohužel se dá u nás sehnat kaki ovoce pouze od zimy do jara, takže šup šup do obchodu, jestli chcete kaki letos ještě vyzkoušet!

Tip: Neznáte kaki? Přečtěte si o něm článek – Poznejte exotické Kaki ovoce. Víte, jak jíst ovoce Bohů?

Skořicové kaki pyré hotové za 5 minut

obtížnost: snadné • počet porcí: 1 menší sklenice • doba přípravy: 5 minut

recept na skořicové kaki pyré

Ingredience

  • 1 zralé kaki ovoce
  • mletá skořice podle chuti
  • trocha vody na podlití

Postup přípravy skořicového kaki pyré

Nejdříve si oloupeme a nakrájíme kaki ovoce. To následně rozmixujeme tyčovým mixérem a dáme do hrnce. Kaki kousky podlijeme trochou vody, přisypeme skořici, přikryjeme pokličkou a dusíme přibližně 5 minut do úplného změknutí ovoce.

Pyré dáme do skleničky nebo rovnou jíme. Já si tímto způsobem připravuji zásoby na snídaně nebo svačiny. Vždy přidám trochu pyré do jogurtu nebo k ovesným vločkám. Kaki pyré můžete použít i jako náplň do buchet, štrúdlů nebo koláčů. Vaší fantazii se meze nekladou. A jak dlouho taková sklenice vydrží? Nemůžu říct, protože se sní do 3 dní.

Chcete si tento recept vytisknout? Připravila jsem pro vás i zkrácenou verzi pro tisk nebo sdílení.

Zajímají vás další recepty z kaki?

Kaki chia pudink – lahodná snídaně nebo svačinka s sebou

Kaki vločky ve skleničce

Podobné články

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *