kuřecí stehno na zelenině
Obědy,  RECEPTY

Recept na šťavnatá kuřecí stehna s tarhoňou bez marinování

Příběh receptu

 

Měla jsem doma kuřecí stehna, ale nestihla jsem si je připravit předem. Většinou si totiž vytvářím svou vlastní marinádu a nechám maso marinovat minimálně 3 hodiny nebo přes noc. Dneska jsem takový luxus neměla, takže jsem trochu improvizovala. V lednici toho moc nebylo a do obchodu bych to už nestíhala, takže jsem vytvořila oběd z papriky, cibule, oliv, česneku, másla, kuřecích stehen a z koření.

 

Kuřecí stehna jsou lahodná, šťavnatá, zdravá a pochutná si na nich opravdu každý. Jako přílohu můžete použít rýži nebo tarhoňu. Ale dost povídání, určitě už nedočkavě čekáte na recept. Tady je!

 

Recept na šťavnatá kuřecí stehna bez marinování

Obtížnost: střední • Počet porcí: 4 • Doba přípravy: 1,5 hodiny

 

kuřecí stehno na zelenině

 

Ingredience

  • 4 kuřecí stehna
  • 1 zelená paprika
  • 2 stroužky česneku
  • 1 červená paprika
  • zelené olivy (já kupuji olivy Franz Josef Kaiser)
  • 1 cibule
  • 2 lžíce cukru
  • 80 ml vinného octa
  • sůl, pepř, oregáno
  • máslo
  • trocha olivového oleje
  • Příloha: rýže nebo tarhoňa

 

Postup

 

Nejdříve jsem si omyla a očistila zeleninu od slupek. Papriky jsem nakrájela na proužky, a cibuli a stroužky česneku na plátky. Na pánev jsem dala trochu olivového oleje, na kterém jsem následně zprudka orestovala připravené kousky paprik, cibule a česneku. Zeleninu v pánvi stačilo pouze lehce osolit, opepřit a chvíli restovat. Po chvilce jsem přidala 2 lžíce cukru a zalila zeleninu vinným octem. Pak stačilo přikrýt pokličkou pánev a nechat podusit, dokud se ocet nevypařil.

 

Mezitím jsem předehřála troubu na 200 °C a připravila si kuřecí stehna klasickým způsobem – omýt, osolit, opepřit z obou stran a pokapat olivovým olejem.  Takto připravená stehna jsem nechala chvíli odpočinout.

 

Do zapékacího pekáčku jsem vložila podušenou zeleninu, cibuli a česnek. Na tuto zeleninovou směs stačilo položit připravená kuřecí stehna. Dozdobila jsem kousky oliv a podlila jsem vodou. Po přikrytí jsem nechala maso i zeleninu péct při 200 °C přibližně 40 minut.

 

Poté jsem sundala obal, polila kuřecí maso výpekem a na každý kousek masa položila tenký plátek másla. Pekáček jsem vrátila do trouby, kde se maso ještě 10 minut peklo odkryté. V této době stačilo připravit rýži nebo tarhoňu.

 

A protože mám ráda křupavou kůrčičku, tak jsem posledních 5 minut troubu přepnula na funkci gril.

 

Podáváme společně s tarhoňou nebo rýží ještě teplé. Dobrou chuť!

Jsem milovnice dobrého jídla a pití. Ve volném čase ráda vařím, vytvářím recepty, tvořím a užívám si života. Vím, že nikdo není dokonalý, ale věřím, že každý může být šťastný.

Komentujte

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.

error: Pozor: Obsah je chráněn proti zneužití