sýrovo-zeleninová frittata recept

Sýrová frittata se zeleninou – rychlá večeře

Přemýšlíte, co si dát dneska k večeři? Nebo uvažujete, co udělat za slanou snídani o víkendu? Sýrová frittata se zeleninou nadchla i mého přítele a nadchne i vás! Tady je recept.

Sýrovou frittatu se zeleninou můžete udělat třeba k večeří nebo jako zdravou víkendovou snídaní, pokud máte rádi spíše slané snídaně

Příběh receptu

Miluji vajíčka na všechny způsoby! A musím se přiznat, že mě nadchly italské frittaty. Co to je?

Frittata pochází z Itálie a je podobná naší omeletě. Připravuje se stejně jako omeleta z vajec, ale liší se způsobem přípravy a je také pevnější. Můžete ji péct v troubě, grilovat nebo smažit na pánvi s nepřilnavým povrchem. Do frittaty můžete dát jakoukoliv zeleninu, bylinky, šunku, houby, těstoviny a další ingredience. Pozor však na překombinovanost surovin. Ne vše se k sobě chuťově hodí. Správně vytvořená frittata je z vnější strany dokonale propečená, ale uvnitř částečně vlhká.

Moje první frittata byla pouze zeleninová, ale ta mě moc nenadchla. Postupně jsem zkoušela další ingredience a našla jsem pár svých favoritů. Jedním z nich je i dnešní sýrovo-zeleninová variace, která měla úspěch i u přítele.

Dnešní recept je věnován sýrovo-zeleninové frittatě.

Recept: sýrová frittata

Sýrová frittata se zeleninou

Lahodná sýrová frittata se zeleninou pro běžný večer nebo na oslavu.
5 zatím 1 hodnocení
Čas přípravy5 minuty
Čas vaření/pečení6 minuty
Čas celkem11 minuty
Počet porcí: 2 porce
Chod: hlavní jídla
Typ jídla: bez masa, omelety, z vajec
Národní kuchyně: italská
Obtížnost: snadné, velmi snadné
Speciální strava: bezlepkové, pro děti od 1 roku
Příležitost: recepty pro každý den, večer s přáteli

Ingredience

  • 4 ks vejce
  • 12 ks cherry rajčata
  • 1 lžička hladká mouka, (nebo rýžová bezlepková)
  • sýr, (já použila uzený Eidam)
  • bazalka, (podle chuti)
  • sůl, (podle chuti)
  • pepř, (podle chuti)

Jak na to

  • Nejdříve si připravíme ingredience. Sýr si nakrájíme na menší kousky, rajčata rozpůlíme vejpůl. Do misky rozklepneme vejce, přidáme mouku a sušenou bazalku a směs důkladně promícháme, aby v ní nebyly hrudky z mouky.
    recepty k večeři
  • Pokud nemáte nepřilnavou pánev, potřeme pánev trochou oleje. V případě nepřilnavé pánve můžete smažit bez oleje či tuku. Na rozpálenou pánev nalijeme vajíčkovou směs, kterou posypeme nakrájeným sýrem a rajčátky. Nakonec směs osolíme, opepříme a přikryjeme pokličkou.
    omeleta recept
  • Frittatu necháme pod pokličkou smažit přibližně 3 minuty, poté ji otočíme a ještě ji necháme propéct z druhé strany. Můžeme podávat s čerstvou zeleninou nebo zeleninovým salátkem. Dobrou chuť!
    sýrovo-zeleninová frittata recept

Nutriční hodnoty

Kalorie: 203kcal | Sacharidy: 9g | Bílkoviny: 15g | Tuky: 12g | Nasycené mastné kyseliny: 4g | Cholesterol: 474mg | Vláknina: 1g | Cukr: 1g | Vápník: 64mg
Zkoušeli jste recept?Označte mě @brunetavkuchyni nebo přidejte tag #receptypodlebrunety
fitness recepty, jako od babičky, jídlo do krabičky, neplýtváme jídlem, recepty pro děti od 1 roku, z jednoho hrnce
sýrovo-zeleninová frittata recept

Ingredience

  • 4 vejce
  • 12 ks cherry rajčátek
  • sýr (já použila uzený Eidam)
  • sůl, pepř
  • bazalka
  • 1 lžička hladké mouky

Postup

Nejdříve si připravíme ingredience. Sýr si nakrájíme na menší kousky, rajčata rozpůlíme vejpůl. Do misky rozklepneme vejce, přidáme mouku a sušenou bazalku a směs důkladně promícháme, aby v ní nebyly hrudky z mouky.

Pokud nemáte nepřilnavou pánev, potřeme pánev trochou oleje. V případě nepřilnavé pánve můžete smažit bez oleje či tuku. Na rozpálenou pánev nalijeme vajíčkovou směs, kterou posypeme nakrájeným sýrem a rajčátky. Nakonec směs osolíme, opepříme a přikryjeme pokličkou.

Frittatu necháme pod pokličkou smažit přibližně 3 minuty, poté ji otočíme a ještě ji necháme propéct z druhé strany.

Můžeme podávat s čerstvou zeleninou nebo zeleninovým salátkem. Dobrou chuť!

Podobné články

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Hodnocení receptu