Recept na Valentýnské horké maliny se zmrzlinou
Valentýnské horké maliny se zmrzlinou
Ingredience
- 1 lžíce máslo
- 200 g maliny, (já používám mražené maliny)
- 2 kopečky vanilková zmrzlina
- 1 sáček vanilkový cukr
- 1 dcl Griotka, (pro starší 18 let)
Jak na to
- V malém rendlíku necháme na nízkém stupni rozpustit máslo.
- Přidáme vanilkový cukr a mícháme, aby lehce zkaramelizoval. Pozor, aby se nespálil!
- Nyní do rendlíku přidáme i maliny (čerstvé nebo mražené) a mícháme, aby se důkladně prohřály.
- Mezitím si připravíme talíř a případné zdobení. Můžeme použít hoblinky čokolády, nasekané oříšky nebo můžeme přidat i nakrájené plátky růží.
- Když jsou maliny dostatečně prohřáté, vypněte plamen a přilijeme do hrnce Griotka.
- Můžeme servírovat dvěma způsoby:1. Do hlubokého talířku nebo mističky nalijeme směs horkých malin a na ní dáme kopeček zmrzliny + zdobení. 2. Na talířek dáme kopeček zmrzliny a vedle do menší mističky nalijeme směs horkých malin + ozdobíme.
Poznámky
Blíží se den sv. Valentýna. Co připravíte doma svému miláčkovi? Zkuste Valentýnské horké maliny se zmrzlinou! ❤
Jak jste na tom vy s Valentýnem? Slavíte? Neslavíte? Slavíte doma nebo jdete do restaurace na Valentýnské MENU? Pokud slavíte Valentýn doma nebo jen chcete udělat svému partnerovi radost, vyzkoušejte Valentýnské horké maliny se zmrzlinou.
Příběh receptu
Recept na Valentýnské horké maliny se zmrzlinou mě napadl, když jsem chtěla udělat radost svému příteli. Měl těžké období v práci a já mu ho chtěla nějak nějak zpříjemnit. Podobný dezert jsem kdysi jedla v jedné nejmenované kavárně, kde jsem zaplatila přibližně 90 Kč. Ano, docela přemrštěná cena, ale nebojte se, takhle drahá sranda to nebude.
Ať už si chcete zpříjemnit večer nebo oslavit výročí či svátek sv. Valentýna doma, tento recept rozhodně využijete. Jde o velice jednoduchý recept, který zvládnete s přípravou i zdobením během 15 minut. Stačí vám pouze dvě základní ingredience – maliny a zmrzlina. Ke zdobení můžete požít čokoládu, šlehačku, čerstvé ovoce nebo můžete být kreativní a použít ke zdobení i plátky růže nebo jiné květiny. Manuálně zručnější můžou vytvořit čokoládové hoblinky nebo čokoládovou mističku, kam dezert dají.
Verze pro 18+
A pokud se chcete blýsknout, tak vyzkoušejte můj recept na Valentýnské horké maliny se zmrzlinou, kde kromě základních ingrediencí jako jsou maliny a zmrzlina najdete také Griotku. Griotka nejenom horké maliny provoní, ale také jim dodá lepší chuť a samozřejmě „grády“.
A pokud vám nebylo 18, tak ji vynechte.
Jak servírovat?
Tady se můžete vyřádit. Někdo má raději, když jsou horké maliny zvlášť v nějaké mističce. Já osobně mám ráda, když dám horké maliny do mističky a na ně rovnou položím zmrzlinu a zdobení. Ale v případě této varianty musíte podávat ultra rychle, aby se zmrzlina vlivem horkých malin neroztekla.
Ty mističky zvlášť jsou skvělá volba, pokud si chcete vše připravit předem. Pak už jen stačí nabrat zmrzlinu před podáváním chodu.
Valentýnské horké maliny se zmrzlinou
Valentýnské horké maliny se zmrzlinou
Ingredience
- 1 lžíce máslo
- 200 g maliny, (já používám mražené maliny)
- 2 kopečky vanilková zmrzlina
- 1 sáček vanilkový cukr
- 1 dcl Griotka, (pro starší 18 let)
Jak na to
- V malém rendlíku necháme na nízkém stupni rozpustit máslo.
- Přidáme vanilkový cukr a mícháme, aby lehce zkaramelizoval. Pozor, aby se nespálil!
- Nyní do rendlíku přidáme i maliny (čerstvé nebo mražené) a mícháme, aby se důkladně prohřály.
- Mezitím si připravíme talíř a případné zdobení. Můžeme použít hoblinky čokolády, nasekané oříšky nebo můžeme přidat i nakrájené plátky růží.
- Když jsou maliny dostatečně prohřáté, vypněte plamen a přilijeme do hrnce Griotka.
- Můžeme servírovat dvěma způsoby:1. Do hlubokého talířku nebo mističky nalijeme směs horkých malin a na ní dáme kopeček zmrzliny + zdobení. 2. Na talířek dáme kopeček zmrzliny a vedle do menší mističky nalijeme směs horkých malin + ozdobíme.
Poznámky