recept na jáhlovou kaši
RECEPTY,  Snídaně a brunch

Recept: Energetická jáhlová kaše s ovocem a mandlemi

Snídaně je základ dne! A pokud chcete zhubnout nebo si udržet linii, tak to platí dvojnásob! Jak vznikla Energetická jáhlová kaše?

 

Příběh receptu

 

V době, kdy jsem jedla ke snídani různé kaše z ovesných vloček jsem dostala chuť na něco jiného. Když jsem objednávala svou pravidelnou zásobu oříšků a ochucovadel na Grizly, objevila jsem tam i jáhly od Country life. Zkusila jsem jáhly objednat a jedno náročné ráno jsem vytvořila Energetickou jáhlovou kaši s ovocem a mandlemi. Tedy rychlý recept na lahodnou fitness snídani.

 

Co jsou jáhly?

Nevíte, co jsou jáhly? Nevadí! Ani já jsem to dříve nevěděla, ale rozhodně je můžu doporučit všem alergikům na lepek. Jáhly jsou bezlepková surovina, která vzniká při loupání prosa. Kromě toho, že obsahují spousty bílkovin, najdete v nich také vlákninu, zinek, draslík, železo, křemík a další minerály. To vše ovlivňuje stav pleti, nehtů, vlasů a kostí. Jáhly se doporučují i při obtížích s dýchacími cestami. Takže jezte jáhly! 🙂

 

Dokonce i můj přítel, který snídá jen opravdu výjimečně si jednu porci dal. A chutnala mu. Takže vyzkoušejte lahodnou a zdravou jáhlovou kaši. A tady je recept!

 

Energetická jáhlová kaše s ovocem a mandlemi

obtížnost: snadné • doba přípravy: cca 5-10 minut • počet porcí: 1 • energetická hodnota: 1 448 kJ (s vodou), 1 646 kJ (s polotuřným mlékem)

 

jáhlová kaše recept

 

Ingredience na jáhlovou kaši

  • 150 gramů jáhel (já použila jáhly od Country life)
  • hrst mandlí v celku
  • trocha horkého mléka nebo vody
  • hrst strouhaného kokosu
  • 1/2 lžičky medu
  • hrst mraženého ovoce (já použila maliny a borůvky)*

* Můžete použít i čerstvé ovoce. Často slýchám, že mražené ovoce nebo zelenina nemá tolik vitamínů a energie jako čerstvé ovoce a zelenina. To ale není tak úplně pravda.

 

Jak připravit jáhlovou kaši?

 

Jáhly si připravíme podle návodu na obalu – stačí je zalít horkou vodou nebo pro lepší chuť horkým mlékem a pořádně zamíchat, aby vznikla kašovitá hmota. Do této hmoty přidáme med, zamícháme a necháme cca 1–2 minuty odstát.

 

Na kaši nasypeme ovoce, mandle a posypeme kokosem. Jíme ještě teplé, ale můžeme jíst i za studena.

Jsem milovnice dobrého jídla a pití. Ve volném čase ráda vařím, vytvářím recepty, tvořím a užívám si života. Vím, že nikdo není dokonalý, ale věřím, že každý může být šťastný.

2 komentáře

Komentujte

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.

error: Pozor: Obsah je chráněn proti zneužití