recept na čokoládový likér
| | | | | |

Recept na domácí čokoládový likér – vhodný i jako dárek

Domácí čokoládový likér

Lahodný, sladký, opojný čokoládový likér, který můžete popíjet nebo darovat.
5 od 3 hodnocení
Čas přípravy5 minuty
Čas vaření/pečení15 minuty
Čas celkem20 minuty
Počet porcí: 1 litr
Chod: nápoje
Národní kuchyně: belgická, česká, irská, německá
Obtížnost: snadné, velmi snadné

Ingredience

  • 0,5 l hnědý rum
  • 250 ml smetana ke šlehání
  • 5 kostiček hořká čokoláda, (použila jsem Figaro na vaření)
  • 5 kostiček ledová čokoláda, (použila jsem ledovou čokoládu Moritz)
  • 1 plechovka kondenzované slazené mléko, (použila jsem klasické Salko)

Jak na to

  • Do hrnce nalijeme smetanu ke šlehání a k ní přidáme kousky hořké čokolády a kostičky čokolády ledové. Tuto směs pomalu zahřejeme na mírném plameni. Neustále hmotu mícháme, aby se nám dokonale rozpustila čokoláda. Za stálého míchání přivedeme směs k bodu varu a poté ihned odstavíme z plotny.
  • Necháme náš likér pomalu vychladnout. A aby se nám ve směsi netvořily hrudky nebo nevzhledný škraloup, občas vytvořenou směs promícháme.
  • Než nám vychladne naše připravená směs, ohřejeme vodu v rychlovarné konvici. Do menšího hrnce vložíme plechovku Salka nebo jiného kondenzovaného mléka a zalijeme ji horkou vodou. Necháme prohřát přibližně 3 minuty a plechovku vytáhneme. Při vyndávání plechovky z horké vody buďte velice opatrní, ať se nespálíte!
  • Do naší vychladlé směsi smetany a čokolády nalijeme za stálého míchání prohřáté Salko. Vmícháme dohladka a poté přidáme 0,5 l hnědého rumu. Opět pořádně promícháme a můžeme nalít do připravených sklenic nebo flašek.

Poznámky

Tip Brunety v kuchyni
Domácí čokoládový likér můžete darovat k narozeninám nebo k Vánocům. Stačí nalít likér do ozdobných flašek, které seženete například v obchodech Pepco, Orion nebo Tescoma. Pokud nemáte ozdobné flašky, využijte znovu uzavíratelnou lahev například od rumu.
Lahev důkladně vymyjte horkou vodou a jarem a stáhněte z ní etikety. Pokud nejde lepidlo z etiket dolů, namočte flašku na pár minut do horké vody a zbytky lepidla oloupejte.
No a pak už stačí pouze nalít likér, zavřít víčko a vytvořit ozdobnou etiketu s věnováním.
Zkoušeli jste recept?Označte mě @bruneta_v_kuchyni_blog nebo přidejte tag #receptypodlebrunety
alkohol, čokománie, jedlé dárky, likéry, na zahřátí, nepočítám kalorie, recepty do skleničky, rychlé recepty do 30 minut, Silvestr, Vánoce


Bylo na vás Bombardino z minulého článku moc silné? Vyzkoušejte domácí čokoládový likér z ledové čokolády. Než se s vámi podělím o recept na tento báječný likér, chci vám dát ještě rychlý tip na Vánoce. Tento likér můžete připravit do ozdobných lahví nebo lahviček a darovat jej rodině, přátelům nebo svým kolegyním v práci. V ledničce vydrží několik týdnů, ale myslím, že ho obdarovaný vypije téměř okamžitě. Jeho chuť je totiž návyková.

Příběh receptu

Loňské Vánoce jsme měli s přítelem trochu dilema, co dát našim rodičům a prarodičům. Vyřešili jsme to pomocí domácího čokoládového likéru a dalších jedlých dárků. Nyní už mám zpětnou vazbu od obdarovaných, takže jsem se rozhodla, dát vám tip na domácí likér pro všechny dospělé z ledové čokolády.

Recept jsem našla na internetu, ale jak je mým zvykem, upravila jsem si jej podle své chuti a dostupnosti ingrediencí. Bohužel nemám vyzkoušeno, jak dlouho likér vydrží, protože hned po obdarování přežil v ledničce dva dny, než tam zbyla prázdná lahev. Ale likér jsme s přítelem tvořili přibližně dva týdny před Vánoci. Hotový likér uchovávejte v chladu a temnu, aby vám vydržel, co nejdéle.

 

Domácí čokoládový likér

Domácí čokoládový likér

Lahodný, sladký, opojný čokoládový likér, který můžete popíjet nebo darovat.
5 od 3 hodnocení
Čas přípravy5 minuty
Čas vaření/pečení15 minuty
Čas celkem20 minuty
Počet porcí: 1 litr
Chod: nápoje
Národní kuchyně: belgická, česká, irská, německá
Obtížnost: snadné, velmi snadné

Ingredience

  • 0,5 l hnědý rum
  • 250 ml smetana ke šlehání
  • 5 kostiček hořká čokoláda, (použila jsem Figaro na vaření)
  • 5 kostiček ledová čokoláda, (použila jsem ledovou čokoládu Moritz)
  • 1 plechovka kondenzované slazené mléko, (použila jsem klasické Salko)

Jak na to

  • Do hrnce nalijeme smetanu ke šlehání a k ní přidáme kousky hořké čokolády a kostičky čokolády ledové. Tuto směs pomalu zahřejeme na mírném plameni. Neustále hmotu mícháme, aby se nám dokonale rozpustila čokoláda. Za stálého míchání přivedeme směs k bodu varu a poté ihned odstavíme z plotny.
  • Necháme náš likér pomalu vychladnout. A aby se nám ve směsi netvořily hrudky nebo nevzhledný škraloup, občas vytvořenou směs promícháme.
  • Než nám vychladne naše připravená směs, ohřejeme vodu v rychlovarné konvici. Do menšího hrnce vložíme plechovku Salka nebo jiného kondenzovaného mléka a zalijeme ji horkou vodou. Necháme prohřát přibližně 3 minuty a plechovku vytáhneme. Při vyndávání plechovky z horké vody buďte velice opatrní, ať se nespálíte!
  • Do naší vychladlé směsi smetany a čokolády nalijeme za stálého míchání prohřáté Salko. Vmícháme dohladka a poté přidáme 0,5 l hnědého rumu. Opět pořádně promícháme a můžeme nalít do připravených sklenic nebo flašek.

Poznámky

Tip Brunety v kuchyni
Domácí čokoládový likér můžete darovat k narozeninám nebo k Vánocům. Stačí nalít likér do ozdobných flašek, které seženete například v obchodech Pepco, Orion nebo Tescoma. Pokud nemáte ozdobné flašky, využijte znovu uzavíratelnou lahev například od rumu.
Lahev důkladně vymyjte horkou vodou a jarem a stáhněte z ní etikety. Pokud nejde lepidlo z etiket dolů, namočte flašku na pár minut do horké vody a zbytky lepidla oloupejte.
No a pak už stačí pouze nalít likér, zavřít víčko a vytvořit ozdobnou etiketu s věnováním.
Zkoušeli jste recept?Označte mě @bruneta_v_kuchyni_blog nebo přidejte tag #receptypodlebrunety
alkohol, čokománie, jedlé dárky, likéry, na zahřátí, nepočítám kalorie, recepty do skleničky, rychlé recepty do 30 minut, Silvestr, Vánoce

 

recept na čokoládový likér

Ingredience na domácí čokoládový likér

  • 0,5 l hnědého rumu
  • 250 ml smetany ke šlehání
  • 5 kostiček hořké čokolády (použila jsem Figaro na vaření)
  • 5 kostiček ledové čokolády (já použila ledovou čokoládu Moritz)
  • 1 plechovka kondenzovaného slazeného mléka (já použila klasické Salko)

Postup

Do hrnce nalijeme smetanu ke šlehání a k ní přidáme kousky hořké čokolády a kostičky čokolády ledové. Tuto směs pomalu zahřejeme na mírném plameni. Neustále hmotu mícháme, aby se nám dokonale rozpustila čokoláda. Za stálého míchání přivedeme směs k bodu varu a poté ihned odstavíme z plotny.

Necháme náš likér pomalu vychladnout. A aby se nám ve směsi netvořily hrudky nebo nevzhledný škraloup, občas vytvořenou směs promícháme.

Než nám vychladne naše připravená směs, ohřejeme vodu v rychlovarné konvici. Do menšího hrnce vložíme plechovku Salka nebo jiného kondenzovaného mléka a zalijeme ji horkou vodou. Necháme prohřát přibližně 3 minuty a plechovku vytáhneme. Při vyndávání plechovky z horké vody buďte velice opatrní, ať se nespálíte!

Do naší vychladlé směsi smetany a čokolády nalijeme za stálého míchání prohřáté Salko. Vmícháme dohladka a  poté přidáme 0,5 l hnědého rumu. Opět pořádně promícháme a můžeme nalít do připravených sklenic nebo flašek.

Vyzkoušejte i další recepty!

Nejlahodnější vaječný likér (musíte povařit)
Vyzkoušejte ten nejlahodnější vaječný likér, který projde varem.
Chci recept
recept na vaječný likér
Domácí čokoládový likér
Lahodný, sladký, opojný čokoládový likér, který můžete popíjet nebo darovat.
Chci recept
recept na čokoládový likér
Domácí Baileys ze Salka
Sladké, podmanivé a kouzelné domácí Baileys ze Salka, které nesmí chybět pod žádným vánočním stromečkem!
Chci recept
recept na domácí Baileys

Tip Brunety v kuchyni

Domácí čokoládový likér můžete darovat k narozeninám nebo k Vánocům. Stačí nalít likér do ozdobných flašek, které seženete například v obchodech Pepco, Orion nebo Tescoma. Pokud nemáte ozdobné flašky, využijte znovu uzavíratelnou lahev například od rumu.

Lahev důkladně vymyjte horkou vodou a jarem a stáhněte z ní etikety. Pokud nejde lepidlo z etiket dolů, namočte flašku na pár minut do horké vody a zbytky lepidla oloupejte.

No a pak už stačí pouze nalít likér, zavřít víčko a vytvořit ozdobnou etiketu s věnováním.

Podobné články

2 Komentáře

5 from 3 votes (3 ratings without comment)

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Hodnocení receptu