špagety s rajčaty
Obědy,  RECEPTY,  Večeře

Rychlý recept na rajské špagety podle Kuchařky pro dceru

Dnes vám ukážu ultra rychlý recept na rajské špagety, který můžete využít jako lehký oběd nebo rychlou večeři.

Příběh receptu

Miluji italskou kuchyni, což zjistil i můj přítel, protože těstoviny na všechny možné způsoby dělám opravdu často. Italská kuchyně je velice lehká, chutná a zároveň rychlá.

Už na základce při výměnném pobytu v Itálii jsem si všimla jedné věci – Italové nikam nespěchají a jídlo je pro ně požitkem. Na dovolené se mi tento pocit potvrdil ještě víc.

Italové mají sice rychlou kuchyni, ale zakládají si na kvalitních surovinách a pečlivé přípravě před samotným vařením. Italové do přípravy jídla dávají sami sebe a svou lásku. Už při samotném výběru surovin se snaží vybrat to nejlepší, co trh nabízí. A i když je italská kuchyně rychlá a jednoduchá, příprava a samotná konzumace jídla je pro ně opravdovým požitkem.

Italové nespěchají a obědvají pomalu a dlouho. Vychutnávají si každý kousek jídla a baví se přitom s rodinou nebo přáteli.

Takže i dnešní recept bude rychlý a chutný.

Rychlý recept na rajské špagety

obtížnost: snadné • doba přípravy: cca 3 minuty • doba vaření: 10 minut • počet porcí: 2 porce

rychlý recept na rajské špagety

Ingredience

  • 200 g špaget
  • 150 g cherry rajčátek
  • 80 g tvrdého sýra
  • 4 lžíce kvalitního olivového oleje
  • 3 stroužky česneku
  • špetka soli
  • bazalka, tymián
  • voda na uvaření špaget

Postup

Do většího hrnce dáme cca 2 – 2,5 litrů vody. Jakmile se voda začne vařit, přidáme do ní trochu soli, kapku olivového oleje a špagety. Hrnec nezakrýváme pokličkou. A sem tam špagety zamícháme. Těstoviny vaříme podle návodu na krabičce tak, aby byly „al dente“.

Al dente je italský termín, který se používá k označení těstovin, rýže nebo fazolí, které jsou uvařeny ne zcela do měkka, ale nejsou ani tvrdé.

Zatímco se vaří špagety ve vodě, omyjeme si cherry rajčátka a překrojíme je na poloviny. Na pánev si nalijeme panenský olivový olej a oloupeme si česnek. Jakmile máme olej rozehřátý, prolisujeme do něj česnek a neustále ho mícháme. Nechceme, aby se česnek spálil (nesmí zhnědnout). Jakmile česnek změkne, přidáme na pánev i nakrájená cherry rajčátka.

Až budou špagety „al dente“, scedíme je a vrátíme je zpět do hrnce. Do těstovin přimícháme česnekový olej s cherry rajčátky a servírujeme na talíř. Podle chuti můžeme přidat sůl, tymián nebo bazalku. A samozřejmě vše na talíři posypeme sýrem. Dobrou chuť, nebo italsky Buon appetito!

Jsem milovnice dobrého jídla a pití. Ve volném čase ráda vařím, vytvářím recepty, tvořím a užívám si života. Vím, že nikdo není dokonalý, ale věřím, že každý může být šťastný.

Komentujte

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.

error: Pozor: Obsah je chráněn proti zneužití